Agricultorii, care mai bine de o săptămână au protestat cu tehnică agricolă, sub podul din cartierul Telecentru, au plecat înapoi spre case

  • 21 August 2020 16:46
Agricultorii, care mai bine de o săptămână au protestat cu tehnică agricolă, sub podul din cartierul Telecentru, au plecat înapoi spre case

Agricultorii, care mai bine de o săptămână au protestat cu tehnică agricolă, sub podul din cartierul Telecentru, au plecat înapoi spre case. Ei spun că dacă Executivul nu va aproba măsuri de susținere a agricultorilor afectați de secetă, își rezervă dreptul să organizeze din nou proteste, cu participarea unui număr mult mai mare de agricultori.

Plecăm pentru că avem obligațiunea morală și fizică față de cei care ne-au încredințat pământul și noi nu suntem cei care dau cu piciorul în pământ. Noi ne ducem acasă pentru că timpul ne presează, ne ducem să ne facem datoria, să prelucrăm pământul, dar noi ne vom reîntoarce și nu am cedat. Dăm răgaz Guvernului să găsească soluții ca după o lună de zile să nu ne trezim din nou în stradă. Și o să venim de mii de ori mai mulți, a declarat producătorul agricol, Sergiu Stefanco, din satul Ucrainca, raionul Căușeni.

Agricultorii au subliniat că nu sunt cerșetori, așa cum au fost numiți de guvernanți.

Suntem niște oameni care știm să muncim, știm să riscăm. Suntem niște oameni care de sinestătător, care au mers în străinătate și au lucrat, au investit bani și au pornit o afacere. De fapt, noi nu cerem nici banii statului măcar, dar cerem banii noștrii.  Cei care nu cunosc, bugetul din TVA acumulat în bugetul statului de către agricultori este de un miliard 800 de milioane de lei. Noi ne cerem banii noștri înapoi, a spus un Andrei Melinte din raionul Căușeni.

Guvernul a decis miercuri să majoreze fondul de subvenționare de la 200 la 300 de milioane de lei pentru compensarea parțială a pierderilor la grâu, orz și rapiță – câte 1500 de lei per hectar.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău