Agenții economici care vor angaja persoane cu dizabilități vor beneficia de subvenții de la stat

  • 03 Mai 2018 15:57
Agenții economici care vor angaja persoane cu dizabilități vor beneficia de subvenții de la stat

Statul va subvenționa locurile de muncă destinate persoanelor expuse riscului de excluziune socială lunar, cu 30% din mărimea salariului mediu pe economie, pe un termen de șase luni, pentru fiecare șomer angajat. 

De suport vor beneficia și angajatorii care creează sau adaptează locuri de muncă destinate persoanelor cu dizabilități, Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă urmând  să compenseze 50% din cheltuielile suportate, potrivit unui proiect adoptat astăzi de Parlament în prima lectură.

Agenția va mai acorda consultanță în realizarea inițiativelor locale, precum și șomerilor care inițiază o afacere proprie.

Inițiativa stabilește clar atribuțiile Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă, care va fi responsabilă de monitorizarea pieței muncii, ținerea evidenței persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, a locurilor de muncă vacante, analiza și prognoza pieței muncii, evaluarea impactului măsurilor de ocupare a forței de muncă. Totodată, este fortificat rolul autorităților publice locale în domeniul ocupării forței de muncă și sunt stipulate responsabilitățile agențiilor private de profil.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău