Potrivit sursei citate, autorul proiectului spune că menținerea unei funcții manageriale în plus este inoportună și inutilă. Deputatul afirmă că această funcție există pentru a asigura exercitarea atribuțiilor directorului general în lipsa acestuia. Atribuțiile acestea pot fi exercitate de către un consilier, în urma delegării. Această practică este aplicată în organele colegiale, cum ar fi de exemplu Consiliul Superior al Procurorilor.
În prezent, norma legală stabilește că Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor este condusă de un director general, care are în subordinea sa nemijlocită un director general adjunct, care organizează activitatea în cadrul Agenției în limita competențelor ce îi sunt atribuite.
Directorul general, directorul general adjunct, precum și ceilalți consilieri sunt numiți de către Parlament cu votul majorității deputaților prezenți, la propunerea Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului, pe un termen de șapte ani, fără posibilitatea reînnoirii mandatului. Agenția are în componența sa șapte consilieri pentru soluționarea contestațiilor.