Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a demarat un control inopinat la S.A. ,,Apă-Canal Chișinău”

  • 03 Februarie 2023 11:46
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a demarat un control inopinat la S.A. ,,Apă-Canal Chișinău”

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează opinia publică că s-a autosesizat cu privire la situația creată joi, 2 februarie, în cadrul S.A. ,,Apă-Canal Chișinău”, și a demarat în această dimineață un control inopinat, pentru a elucida aspectele privind calitatea și continuitatea funcționării serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare în municipiul Chișinău, anunță instituția.

Specialiștii Agenției vor verifica activitatea licențiată realizată de către titularul de licență, în partea ce ține de asigurarea respectării legislației în domeniu. Pe parcurs vom informa despre rezultatele controlului.
 
ANRE se disociază de orice declarații politice și manipulatorii. Reiterăm, Agenția își exercită atribuțiile având drept principiu aplicarea corectă a legislației și asigurarea prestării unor servicii calitative consumatorilor, se arată în comunicat.
 
Din cauza datoriilor, Premier Energy a decis, 2 februarie, deconectarea de la energie electrică a blocurilor de consum a SA „Apă-Canal Chișinău”.
 
În cadrul Ședinței Consiliului Municipal primarul Ion Ceban a dat vina pe Guvern pentru deconectarea de la energia electrică a furnizorului de apă din mun. Chișinău.
 
Amintim că factura pentru serviciile de apă și canalizare pentru consumatorii din Chișinău au crescut cu 40%, la peste 15 lei, deși primarul Ion Ceban a cerut un tarif de aproximativ 24 de lei pentru un metru cub de apă.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău