Agenția europeană Frontex recrutează polițiști de frontieră pentru primul serviciu în uniforma și sub drapelul UE

  • 24 Octombrie 2019 15:28
Agenția europeană Frontex recrutează polițiști de frontieră pentru primul serviciu în uniforma și sub drapelul UE

Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, Frontex, a anunțat joi lansarea unei campanii pentru recrutarea de polițiști de frontieră și gardieni de coastă europeni, primul serviciu în uniforma Uniunii Europene (UE), informează AFP, preluat de Agerpres.

Aceste efective permanente vor fi menite să ajute statele membre ale UE la controlul frontierelor și gestionarea fluxurilor de migrație. Ele vor participa la controlul de documente, la supravegherea frontierelor și la repatrierea persoanelor aflate ilegal pe teritoriul UE, a precizat Frontex, al cărei sediu central se află la Varșovia.

"Această zi este una specială pentru Frontex, care va permite o veritabilă transformare a agenției noastre", a declarat Fabrice Leggeri, directorul executiv al Frontex, citat într-un comunicat. "Pentru prima dată, Frontex va dispune de propriul serviciu în uniformă, ce va funcționa sub drapelul UE", a adăugat el.

Agenția intenționează să angajeze într-o primă etapă 700 de polițiști de frontieră, originari din țările membre ale UE și din țările Spațiului Schengen (care numără 22 de țări ale UE și patru țări nemembre ale UE: Liechtenstein, Norvegia, Elveția și Islanda).

Întărirea Frontex prin efective europene permanente de 10.000 de polițiști de frontieră și gardieni de coastă la orizontul lui 2027 a fost aprobată de Parlamentul European la 17 aprilie 2019.

În prezent, efectivele acestei agenții înființate în 2004 sunt de circa 2.000 de agenți, dintre care 1.500 puși la dispoziție de către statele membre ale UE.

Candidații au termen până la 17 decembrie pentru a se înscrie la concurs. Campania de recrutare se adresează mai ales persoanelor care au experiență în poliție, în paza frontierelor, armată sau în serviciile civile pentru gestionarea situațiilor de criză.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău