Afganistan | Talibanii anunță că au intrat în capitala provinciei Panjshir

  • 05 Septembrie 2021 17:22
Afganistan | Talibanii anunță că au intrat în capitala provinciei Panjshir

Talibanii au anunțat că forțele lor au reușit să intre în Bazarak, capitala provinciei Panjshir, unde Frontul Național de Rezistență luptă contra militanților islamiști care au preluat controlul asupra capitalei afgane Kabul în urmă cu trei săptămâni, transmite duminică Reuters.

Sediul poliției din Bazarak și districtul adiacent a fost cucerit, iar forțele de opoziție au suferit pierderi substanțiale, fiind luați numeroși prizonieri și capturate vehicule și arme, a declarat Bilal Karimi, purtător de cuvânt al talibanilor, scrie Agerpres.

Fahim Dashti, purtător de cuvânt al Frontului Național de Rezistență (NRFA), ce include forțele de opoziție, a afirmat însă că ''mașina de propagandă'' a talibanilor încearcă să răspândească mesaje care abat atenția de la situația reală.

''Forțele rezistenței sunt pregătite să continue să se apere împotriva oricărei forțe de agresiune'', a spus el.

Anterior, liderul NRFA, Ahmad Massoud, a anunțat că forțele sale vor continua lupta.

''Nu vom renunța niciodată la lupta pentru Dumnezeu, libertate și dreptate", a scris Massoud pe pagina sa oficială de Facebook. Mesajul său pare a fi o reacție la informații neconfirmate conform cărora Panjshir, singura provincie pe care talibanii nu o controlează, ar fi fost capturată și că liderii frontului de rezistență ar fi fugit din țară. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău