Afganistan | Șase ucraineni au fost uciși în atacul asupra hotelului Intercontinental din Kabul

  • 22 Ianuarie 2018 09:22
Afganistan | Șase ucraineni au fost uciși în atacul asupra hotelului Intercontinental din Kabul

Bărbați înarmați, îmbrăcați în uniforme militare, care au intrat în forță în hotelul Intercontinental din Kabul sâmbătă seara și au luptat până târziu în noapte cu Forțele Speciale Afgane, au ucis mai mult de 30 de persoane și au rănit numeroase alte persoane.

Wahid Majroh, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, a declarat că 19 cadavre au fost aduse la spitale din oraș, dintre care șase au fost identificate ca fiind ale unor cetățeni străini.

Un oficial al securității afgane, care a făcut declarațiile sub anonimat, deoarece nu avea autorizația de a da comunicate presei, a afirmat că numărul decedaților este mai mare de 30 și ar putea să crească. Printre persoanele ucise se numără atât membri ai personalului hotelului, clienți ai acestuia cât și membri ai forțelor de securitate care au luptat cu atacatorii.

Toți cei cinci atacatori au fost uciși, potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al Ministerului de interne, Najib Danesh. La Kiev, ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, a scris pe Twitter că șase ucraineni au fost uciși în atac. 150 de persoane au reușit să iasă dintr-o aripă a hotelului care a luat foc. Compania aeriană locală Kam Air a declarat că aproximativ 40 dintre piloții și membrii echipajelor sale de bord, dintre care numeroși erau străini, se aflau la hotel, iar 10 dintre ei au fost uciși.

Potrivit rapoartelor locale, printre decedați se numără și persoane din Venezuela. Talibanii, care au atacat același hotel și în 2011, au revendicat atacul, printr-o declarație a purtătorului lor de cuvânt, Zabihullah Mujahid.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău