Aerul poluat provocat de incendiile masive din Rusia amenință sănătatea locuitorilor

  • 13 August 2021 20:08
Aerul poluat provocat de incendiile masive din Rusia amenință sănătatea locuitorilor

Incendiile forestiere devastatoare din Rusia pun tot mai mult în pericol sănătatea locuitorilor, relatează vineri dpa, citat de AGERPRES.

În regiunea Iacuția din nordul Siberiei concentrația maximă permisă de substanțe nocive din aer a fost depășită de 20 de ori în unele cazuri, a raportat vineri postul de radio Ecoul Moscovei, citând cifre oficiale.

Potrivit raportului, limita normală în cazul a opt dintre cei 16 poluanți testați, precum monoxidul de carbon și dioxidul de sulf, a fost depășită.

Satele și orașele din regiune au fost învăluite în fum timp de mai multe zile.

Zborurile au fost anulate și au avut întârzieri pe aeroportul din Iakuțk, capitala regiunii Iacuția, din cauza vizibilității reduse.

Fumul a parcurs deja mii de kilometri către Munții Urali și Mongolia, iar smogul a ajuns chiar în Kazahstan. Nu este exclus ca fumul să ajungă la Moscova dacă incendiile vor continua să ardă. Iakuțk se află la circa 4.800 de kilometri de capitala Rusiei.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat marți dublarea eforturilor pentru controlarea incendiilor din Iacuția, unde situația continuă să se agraveze, peste opt milioane de hectare de păduri fiind distruse de flăcări.

Presa locală a raportat că în prezent 14 sate sunt amenințate de flăcări.

Avioanele de stingere a incendiilor au aruncat tone de apă, în timp ce multe sate au rămas în întuneric din cauza întreruperilor de electricitate.

Agenția pentru protecția pădurilor a reportat în întreaga țară în jur de 250 de incendii pe o suprafață totală de circa 4 milioane de hectare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău