Aeronava cu cei 36 de cetățeni ai Republicii Moldova evacuați din Fâșia Gaza a aterizat la București

  • 09 Noiembrie 2023 07:59
Aeronava cu cei 36 de cetățeni ai Republicii Moldova evacuați din Fâșia Gaza a aterizat la București

Aeronava pusă la dispoziție de Forțele aeriene române, în care s-a aflat primul grup de români evacuați din Fâșia Gaza, alături de membri ai familiilor lor, dar și 36 de cetățeni ai R. Moldova a aterizat, miercuri seara, la Baza 90 de la Otopeni, relatează Agerpres.

La bordul aeronavei TAROM s-a aflat premierul României, Marcel Ciolacu și ministrul român al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, care s-au întâlnit la Cairo cu persoanele evacuate.  Persoanele din avion au fost evaluate de o echipă formată dintr-un medic generalist, un psiholog și un psihiatru.

„Atât eu cât și doamna ministru am făcut astăzi un gest de normalitate și am transmis un semnal foarte clar că statul român nu lasă niciun român în urmă. Vom recupera ultimul român din Fâșia Gaza care dorește să vină în România sau Republica Moldova. Astăzi, au fost recuperați 129 de români, atât români cu cetățenie română din România cât și români din Republica Moldova”, a spus Marcel Ciolacu.

Printre cei evacuați se numără o femeie însărcinată, care este considerată prioritate zero, și o persoană bolnavă de cancer.

În aeronavă a fost prezent și un medic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău