"Aducem Basarabia acasă", lansată la Chișinău

  • 27 Iunie 2013 13:54

Platforma Civică Acțiunea 2012 a lansat la Chișinău o campanie de colectare a semnăturilor în sprijinul unei inițiative legislative pentru apropierea dintre România și Republica Moldova.

Campania, cu genericul "Aducem Basarabia acasă" a fost lansată inițial la București, pe 7 aprilie. Proiectul de lege vizează, în special, dezvoltarea comună culturală, educațională, socială și economică a cetățenilor din România și Republica Moldova.

Inițiativa mai prevede crearea unei instituții la București care să coordoneze strategiile pentru Republica Moldova și să ofere anumite facilități cetățenilor moldoveni care dețin și cetățenia României. Reprezentantul Platformei Civice Acțiunea 2012, Sorin Becciu.

Semnăturile vor fi colectate de voluntarii Platformei Civice Acțiunea 2012 în Scuarul  Europei, din centrul Chișinăului, în fiecare sămbătă și duminică, începând cu acest week-end și până la sfârșitul lunii iulie. Cei care vor semna vor trebui să aibă  cetățenie română și domiciuliu de reședință în România.  Pentru a putea fi prezentată în Parlamentul de la București, inițiativa legislativă trebuie să adune peste 100 de mii de semnături valabile. Până acum, în cadrul campaniei desfășurate  în România, au fost adunate aproape 80 de mii de semnături. Printre semnatari se numără și oamenii de cultură Florin Piersic, Nicolae Furdui Iancu, Irina Loghin, Ion Paladi, Nicolae Botgros.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău