”Aduc la Chișinău mandatul de solidaritate și susținere al întregii clase politice din România”

  • 05 Decembrie 2013 20:28
”Aduc la Chișinău mandatul de solidaritate și susținere al întregii clase politice din România”

România va acorda și în continuare tot sprijinul, nu doar politic, ci și prin acțiuni și proiecte concrete pentru ca procesul de integrare europeană a Republicii Moldova să fie cât mai rapid, iar oamenii să simtă cât mai repede beneficiile acestuia.

Întâlnirile avute cu președintele Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă și cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, cu reprezentanții partidelor aflate la guvernare au vizat agenda bilaterală a celor două Parlamente și au reliefat susținerea necondiționată a actualei conduceri pro-europene de la Chișinău, în perioada dificilă, care urmează parafării, la Vilnius, a Acordului de Asociere și a celui de Liber Schimb. În acest context, președintele Senatului a declarat că a adus la Chișinău, mandatul de solidaritate și susținere pentru Republica Moldova al întregii clase politice românești.
 
Crin Antonescu a salutat hotărârea de astăzi a Curții Constituționale a Republicii Moldova, prin care limba română este repusă în dreptul său istoric.
 
Tot astăzi președintele Senatului României a făcut o donație de calculatoare pentru copiii din școlile românești de la Tiraspol. În cursul după amiezii, Crin Antonescu, care a ținut un discurs la Academia de Științe a Moldovei, intitulat „Uniunea Europeană – casa noastră comună”  a fost distins cu cea mai înaltă distincție a forului științific.
 
Ultimul punct al agendei președintelui Senatului, Crin Antonescu a fost vizitarea Radio Chișinău, un proiect special asumat integral de către Radio România. Crin Antonescu a apeciat contribuția Radio Chișinău la întărirea legăturilor românilor de pe cele două maluri ale Prutului și a lansat un mesaj pentru românii basarabeni:
 
Aceasta este prima vizită la Chișinău a lui Crin Antonescu, în calitate de președinte al Senatului României.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău