Administrația Trump limitează accesul guvernamental la software-ul companiei ruse Kaspersky Lab

  • 12 Iulie 2017 14:20
Administrația Trump limitează accesul guvernamental la software-ul companiei ruse Kaspersky Lab

Administrația Donald Trump a eliminat compania rusă Kaspersky Lab de pe două liste cu furnizori autorizați folosiți de agențiile guvernamentale pentru a achiziționa echipamente tehnologice, pe fondul îngrijorărilor privind spionajul Rusiei asupra Statelor Unite, relatează site-ul agenției Reuters.

Delistarea reprezintă acțiunea cea mai concretă luată de SUA împotriva Kaspersky, după luni de suspiciuni din partea oficialilor serviciilor de informații și a parlamentarilor, scrie Mediafax.ro.

Potrivit unor informații, compania rusă ar putea avea legături strânse cu agenții de spionaj din Rusia acuzate de atacuri cibernetice asupra Statelor Unite.

Produsele Kaspersky au fost eliminate din lista de furnizori a Administrației pentru servicii generale, privind contracte care acoperă servicii de tehnologie a informației și echipament fotografic digital, a anunțat purtătorul de cuvânt al agenției americane.

Decizia a fost luată "după o revizuire și o examinare atentă", potrivit oficialului american, adăugând că prioritățile "sunt de a asigura integritatea și securitatea sistemelor și a rețelelor guvernamentale din SUA".

Software-ul antivirus al companiei Kaspersky este popular în Statele Unite și în întreaga lume, iar compania reprezintă un jucător important pe piața securității cibernetice de zeci de ani.

Într-un comunicat oficial, Kaspersky Lab a anunțat miercuri că nu a primit nicio actualizare de la Administrația pentru servicii generale sau de la altă agenție guvernamentală din SUA cu privire la statutul de furnizor.

"Kaspersky Lab nu are legături cu niciun guvern, iar compania nu a ajutat niciodată și nu va ajuta niciun guvern din lume în eforturi de spionaj cibernetic. Am fost prinși în mijlocul unei lupte geopolitice, în care fiecare parte încearcă să folosească această companie ca un pion în jocul lor politic", este poziția companiei Kaspersky.

În luna iunie, Comisia pentru Servicii Armate din Senatul SUA a adoptat un proiect de lege privind cheltuielile de apărare care interzice utilizarea produselor Kaspersky în armată. Măsura a venit la o zi după ce FBI a audiat mai mulți angajați ai companiei Kaspersky din SUA, ca parte a unei investigații privind combaterea spionajului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
23
Sun
18
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău