Administrația de la Moscova amenință că va riposta la noile sancțiuni din partea UE și SUA

  • 16 Martie 2019 17:41
Administrația de la Moscova amenință că va riposta la noile sancțiuni din partea UE și SUA

Administrația Vladimir Putin a denunțat, sâmbătă, decizia cu accente de „cinism" a Consiliului Uniunii Europene de a impune sancțiuni Rusiei pentru incidentul produs în noiembrie 2018 în Marea Azov, avertizând că măsurile luate de Bruxelles vor fi urmate de o reacție.

"Pe 15 martie, Consiliul UE a adoptat măsuri restrictive unilaterale vizând cetățeni ruși. Pretextul includerii compatrioților noștri pe lista sancțiunilor nelegitime a UE este marcat de ipocrizie și cinism. Sunt vizați angajați ai Serviciului Poliției de Frontieră din Rusia care își îndeplinesc în mod curajos sarcinile de a proteja granițele de stat", anunță Ministerul rus de Externe într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

"Acuzațiile Uniunii Europene că Rusia ar fi încălcat legislația internațională și ar fi aplicat fără motiv forța sunt absolut neadevărate", precizează instituția, considerând "regretabil" faptul că Uniunea Europeană s-a raliat autorităților din Ucraina, care "au distorsionat" evenimentele produse în noiembrie 2018 în Strâmtoarea Kerci.

"Rusia nu va lăsa fără răspuns acțiunile inamicale ale Uniunii Europene", a avertizat Ministerul rus de Externe.

Uniunea Europeană, Statele Unite și Canada au impus, vineri seară, noi sancțiuni împotriva Rusiei, din cauza incidentului maritim din Marea Azov, a activităților din estul Ucrainei și a anexării regiunii ucrainene Crimeea. Uniunea Europeană a anunțat sancțiuni împotriva oficialilor din cadrul serviciilor de securitate ucrainene implicați în incidentul maritim produs pe 25 noiembrie 2018 în Strâmtoarea Kerci, în nordul Mării Negre.

Nave militare ruse au capturat ambarcațiuni ucrainene care se îndreptau spre Marea Azov, pe 25 noiembrie 2018, arestând 24 de militari ucraineni.

Departamentul american al Trezoreriei a anunțat măsuri împotriva a patru membri ai Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB) implicați în incidentul maritim ruso-ucrainean. La rândul său, Canada a introdus sancțiuni care vizează 114 persoane și 15 enitități ruse.

"Statele Unite și partenerii transatlantici nu vor permite ca agresiunile continue ale Rusiei împotriva Ucrainei să rămâne nesancționate", afirmă Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău