SUA sporesc sancțiunile împotriva Rusiei, în legătură cu incidentele din strâmtoarea Kerci

  • 16 Martie 2019 08:31
SUA sporesc sancțiunile împotriva Rusiei, în legătură cu incidentele din strâmtoarea Kerci

Statele Unite au adoptat sancțiuni împotriva a șase cetățeni ruși și opt organizații din Rusia în legătură cu „agresiunea continuă a Moscovei în Ucraina", a anunțat Trezoreria SUA, potrivit unui comunicat difuzat vineri, relatează Reuters.

Măsura îi vizează pe cei care au avut un rol în atacurile rusești asupra unor nave ucrainene în strâmtoarea Kerci de la Marea Neagră, în anexarea Crimeii de către Rusia în 2014 și susținerea oferită de Rusia în organizarea de alegeri în estul separatist al Ucrainei.

"Statele Unite și partenerii noștri transatlantici nu vor permite ca agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei să continue neobservată", a declarat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin.

"Această inițiativă comună cu partenerii noștri din UE și Canada întărește angajamentul nostru comun de a impune sancțiuni direcționate și semnificative ca reacție la încercările Kremlinului de a submina suveranitatea Ucrainei și integritatea teritorială a acesteia", a adăugat el.

Printre persoanele vizate de sancțiuni se află patru oficiali ruși care au fost implicați în atacul din strâmtoarea Kerci, în largul coastei Crimeii, a indicat Trezoreria.

Șase companii ruse din sectorul apărării și care desfășoară operațiuni în Crimeea au fost incluse pe lista de sancțiuni americane pentru deturnarea de active ucrainene de stat pentru a oferi servicii armatei ruse, menționează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău