UE a introdus sancțiuni împotriva rușilor implicați în sechestrarea marinarilor ucraineni în Marea Azov

  • 15 Martie 2019 10:38
UE a introdus sancțiuni împotriva rușilor implicați în sechestrarea marinarilor ucraineni în Marea Azov

Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva a opt ruși implicați în incidentul care a avut loc în noiembrie 2018 în strâmtoarea Kerci, când trei nave militare ucrainene au fost atacate și, ulterior, capturate de forțele ruse.

Printre cei sancționați se numără Serghei Stankevici, șeful polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) în Crimeea și în Sevastopol și comandantul trupelor din Districtul Militar Sud al Rusiei, Aleksandr Dvornikov. Statele Unite, de asemenea, intenționează să impună sancțiuni împotriva Rusiei din cauza incidentului din Marea Azov.

Măsurile restrictive ar urma să vizeze cel puțin 24 de ofițeri ruși și întregul sector al construcțiilor navale din Federația Rusă. Amintim că, la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, Paza de Coastă a Rusiei a aplicat forța pentru a împiedica trecerea a trei nave militare ucrainene prin strâmtoarea Kerci în Marea Azov. Navele au fost sechestrate de forțele ruse, iar cei 24 de marinari ucraineni aflați la bord, de asemenea, au fost reținuți și, ulterior, plasați în arest.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău