Administrația americană ia în calcul impunerea în curând de noi sancțiuni la adresa Iranului

  • 02 Aprilie 2019 07:56
Administrația americană ia în calcul impunerea în curând de noi sancțiuni la adresa Iranului

Executivul american ia în calcul adoptarea de sancțiuni împotriva Iranului care să vizeze noi domenii ale economiei, a declarat un înalt oficial al administrației Trump sub condiția anonimatului, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Acum un an, administrația Trump a anunțat retragerea SUA din pactul nuclear semnat în 2015 de Iran și mai multe puteri internaționale. Oficialul american a afirmat că este vorba de continuarea efectului descurajator.

Unul din instrumentele deja utilizate vizează sancțiunile asupra importurilor de petrol din Iran. SUA au acordat derogări unui număr de opt companii iraniene exportatoare de petrol, dar Washingtonul își poate schimba poziția în raport cu derogările acordate. Reducerea derogărilor ar limita exporturile de petrol ale Iranului, al patrulea cel mai mare producător din OPEC.

Acordul din care președintele Trump a anunțat retragerea SUA, convenit în 2015 de Iran, pe de o parte, și de SUA, Franța, Marea Britanie, Germania, Rusia și China, de cealaltă parte, urmărea să împiedice autoritățile de la Teheran să producă arme nucleare în schimbul ridicării sancțiunilor economice care au afectat puternic economia statului din Orientul Mijlociu, notează AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău