Adjunctul-interimar al procurorului sect. Centru s-a ales cu o pedeapsă disciplinară

  • 06 Aprilie 2017 20:53
Adjunctul-interimar al procurorului sect. Centru s-a ales cu o pedeapsă disciplinară

Ion Dulgheru, adjunctul-interimar al procurorului sect. Centru, care mergea cu mașina pe trotuar și care l-ar fi lovit pe activistul Alexei Dimitrov, se alege, totuși, cu o pedeapsă disciplinară. După ce la 21 martie, Colegiul de disciplină și etică l-a pedepsit cu mustrare, iar Dulgheru nu a fost de acord cu pedeapsa aplicată și a contestat hotărârea. În ședința de astăzi, 6 aprilie, membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au respins contestația depusă de Dulgheru. Informația a fost confirmată de către președintele CSP, Mircea Roșioru.

Ion Dulgheru, fost pretendent la șefia Procuraturii Anticorupție, a fost filmat de activistul Alexei Dimitrov în timp ce a mergea cu mașina pe trotuarul din apropierea instituției în care acesta activa, scrie Ziarul de Gardă. După ce Dimitrov i-a reproșat acest fapt, procurorul, nervos, l-ar fi lovit, așa cum se observă din imaginile video surprinse de activist și publicate pe internet, după care a plecat. Incidentul a avut loc vineri, 30 decembrie 2016.

Într-o primă fază, incidentul s-a încheiat cu aplicarea unei amenzi în valoare de 1200 de lei pe numele activistului, după ce polițiștii au constatat că acesta l-ar fi înjurat pe acuzatorul de stat și i-ar fi lovit mașina cu piciorul, cauzându-i daune.

Anterior, procurorul general, Eduard Harunjen a menționat într-un interviu pentru unimedia.info că „a fost  un caz departe de a fi demn de comportamentul unui procuror, care trebuie să manifeste o înaltă ținută morală și profesională nu doar în timpul orelor de muncă, ci și înafara lui”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău