Activistul Vitali Șișov a fost ucis de agenți ai serviciilor speciale din Belarus (șeful "Casei Belaruse" din Varșovia)

  • 04 August 2021 15:18
Activistul Vitali Șișov a fost ucis de agenți ai serviciilor speciale din Belarus (șeful

Președintele fundației "Casa Belarusă din Varșovia", Aleksei Zarembiuk, a comentat decesul activistului belarus Vitali Șișov, care a fost găsit spânzurat la Kiev, susținând că, în spatele acestui eveniment, se află serviciile speciale din Belarus - transmite Polskie Radio.

Zarembiuk a menționat că Șișov i-a expus pe agenții de informații belaruși, care își desfășoară activitatea în străinătate. "El (Vitali Șișov, n.r.) lansase o pagină despre agenți ai serviciului de securitate care desfășoară activități în afara țării. Această pagină a publicat informații despre reprezentanții serviciului special KGB din Belarus care îi urmăreau pe reprezentanții diasporei belaruse din Ucraina. Eu cred că acesta a fost principalul motiv pentru care a fost ucis. Și sunt convins că a fost ucis" - a precizat colegul lui Șișov de la Varșovia.

Zarembiuk este convins că "aceasta este doar o nouă intimidare a persoanelor din diaspora belarusă, a liderilor opoziției belaruse și a reprezentanților acesteia, care au activități în principal în Polonia, în Lituania și în Ucraina. "În Ucraina, acest lucru (asasinarea lui Șișov, n.r.) era cel mai ușor de realizat, pentru că țara este încă în război cu Rusia" - a adăugat președintele fundației "Casa Belarusă din Varșovia", Aleksei Zarembiuk. Amintim că, pe 2 august, în presa de la Kiev au apărut informații despre dispariția șefului organizației neguvernamentale "Casa Belarusă din Ucraina", Vitali Șișov, apropiați ai acestuia semnalând că tânărul a ieșit la alergat și nu s-a mai întors. A doua zi dimineața, activistul a fost găsit spânzurat într-un parc din capitala Ucrainei. Poliția din Kiev a deschis o anchetă penală privind crimă cu premeditare, însă a precizat că investighează toate pistele, inclusiv crima mascată de sinucidere.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău