Acțiunile de contrabandă nu vor mai fi pedepsite penal

  • 10 Octombrie 2012 14:10
Acțiunile de contrabandă nu vor mai fi pedepsite penal

Acțiunile de contrabandă nu vor mai fi pedepsite penal, în schimb amenzile pentru acest tip de încălcări vor fi majorate, potrivit unui proiect de lege aprobat miercuri, 10 octombrie, de guvern. Va fi pedepsită penal doar contrabanada cu substanțe narcotice, psihotrope, armament și valori culturale, a declarat directorul seviciului vamal, Tudor Balițchi.Potrivit acestuia, practica…

Acțiunile de contrabandă nu vor mai fi pedepsite penal, în schimb amenzile pentru acest tip de încălcări vor fi majorate, potrivit unui proiect de lege aprobat miercuri, 10 octombrie, de guvern. 

Va fi pedepsită penal doar contrabanada cu substanțe narcotice, psihotrope, armament și valori culturale, a declarat directorul seviciului vamal, Tudor Balițchi.

Potrivit acestuia, practica a demonstrat că tragerea la răspundere penală a organizatorilor acțiunilor de contrabandă s-a dovedit ineficientă.

Tot astăzi guvernul a aprobat acortdul semnat de guvernele Republicii Moldova și României care prevede dreptul cetățenilor modloveni aflați în Siria de a beneficia de servicii consulare din partea misiunii diplomatice române din această țară.

Amintim că ascordul a fost semnat de miniștrii de externe Iurie Leancă și, respectiv Titus Corlățean la 13 septembrie la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău