A patra cea mai populată țară din lume se așteaptă la 400.000 de nașteri suplimentare, ca urmare a pandemiei

  • 20 Mai 2020 08:24
A patra cea mai populată țară din lume se așteaptă la 400.000 de nașteri suplimentare, ca urmare a pandemiei

Indonezia ar putea cunoaște un „baby boom” cu peste 400.000 de nașteri suplimentare ca urmare a măsurilor de izolare aflate în vigoare care limitează accesul la contraceptive, a declarat marți agenția națională responsabilă cu planificarea familială, preluat de Digi24.ro

Micile clinici au fost nevoite să se închidă iar medicii au afirmat că au primit mai puțini pacienți după ce arhipelagul din Asia de Sud-Est a implementat măsuri de izolare parțială pentru a opri epidemia de coronavirus.

În aceste condiții, accesul la contraceptive și consultațiile de planificare familială au devenit mai dificile, a spus agenția.

„Mulți oameni se supun directivelor guvernamentale și stau acasă, cu excepția situațiilor de urgență. Și cred că pentru mulți contracepția nu este considerată o situație de urgență”, a declarat Hasto Wardoyo, șeful serviciului indonezian de planificare familială și pentru populație (BKKBN), potrivit Agerpres.

La începutul anului viitor, Indonezia, a patra țară ca populație din lume, ar putea avea 420.000 de copii în plus față decât se aștepta, conform calculelor BKKBN.

Agenția responsabilă cu planificarea familială estimează că circa 10% din publicul său nu mai are acces la mijloacele de control al nașterilor și se așteaptă la o creștere a numărului acestora în raport cu cei 4,8 milioane de bebeluși care se nasc în medie în fiecare an în Indonezia, o țară cu peste 260 de milioane de locuitori.

Agenția a afirmat că a trimis personal din ușă în ușă pentru a furniza mijloace de contracepție celor care doresc acest lucru.

În Indonezia, 95% dintre cei care folosesc contraceptive sunt femei, în timp ce foarte puțini bărbați folosesc prezervative, a mai spus agenția. 

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău