A murit Ion Besoiu. Actorul avea 85 de ani

  • 18 Ianuarie 2017 14:47
A murit Ion Besoiu. Actorul avea 85 de ani

A murit actorul Ion Besoiu. Actorul, în vârstă de 85 de ani, s-a stins din viața. Informația a fost confirmată pentru MEDIAFAX reprezentanți ai UNITER.

Ion Besoiu s-a născut pe 11 martie 1931, la Sibiu. Îndrăgitul actor, erou al copilăriei celor care au iubit "Toate pânzele sus!", și-a dedicat viața teatrului și filmului românesc, scrie MEDIAFAX.

Ion Besoiu a debutat în carieră la 19 ani, în 1950, dar consacrarea a cunoscut-o abia după 1978, după apariția filmului ”Toate pânzele sus”, regizat de Mircea Mureșan, în care i-a avut parteneri pe marii actori Ilarion Ciobanu și Jean Constantin.

Pe Ion Besoiu și Jean Constantin i-a legat o prietenie de-o viață. Actorul a povestit în nenumărate rânduri de petrecerile de pomină organizate de Jean Constantin. Ion Besoiu a trăit în perioada boemiei legendare din teatrul românesc. Prietenii actori îl alintau pe Ion Besoiu cu porecla "Jimmy."

Se spune că Ion Besoiu și-a dorit să fie marinar, pe când era copil, dar și că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la 13 ani, a ajutat la căratul tărgilor cu răniți la spital.

Numele real al actorului este, de fapt, Besoi, nu Besoiu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău