A încercat oare Comisarul european să-i împace pe foștii colegi din AIE? (Ziarul Național)

  • 20 Mai 2013 15:56
A încercat oare Comisarul european să-i împace pe foștii colegi din AIE? (Ziarul Național)

A încercat oare Comisarul european să-i împace pe foștii colegi din AIE? Se întreabă Publicația on-line Ziarul Național.

Președintele Partidului Liberal Democrat Vlad Filat și liderul Partidului Democrat Marian Lupu s-au întâlnit împreună la sediul Delegației Uniunei Europene la Chișinău. Oficialii nu au dezvăluit despre ce au discutat în cadrul întrevederii. Comentatorii politici sunt de părere că oficialul european a încercat să-i împace pe foștii aliați, odată ce a organizat o întrunire comună după ce s-a întâlnit anterior, separat cu fiecare partid în parte.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin a refuzat să se întâlnească cu oficialul european, scrie Adevărul. Oficialul s-a întâlnit și cu liderul PL, Mihai Ghimpu, precum și cu reprezentanții Consiliului de Reformare al PL.
Nereguli la alegerile locale din cinci localități din Republica Moldova, atenționează Adevărul. Încălcările au curs gârlă în localitățile Mincenii de Jos, raionul Rezina; Olișcani, Șoldănești; Manta, Cahul; Visoca, Soroca și Chetrosu, Anenii Noi, anunță Promo-Lex. Observatorii au fost înregistrat cazuri de agitație electorală în ziua anterioară alegerilor, s-a înregistrat transportarea alegători la o secție de vot, iar în mai multe secții alegători care erau incluși în listele electorale de bază nu se regăseau și în Registrul electronic al alegătorilor testat de CEC în alegerile locale noi din 19 mai 2013.

Adevărul de astăzi mai încearcă să afle de ce R. Moldova a acordat doar 10 puncte României. Potrivit unui membru al juriului, jurații i-au acordat reprezentantului României nota maxima, dar cântecul lui Cezar nu este pentru Eurovision. Potrivit juriului moldovean, acest timbru înalt a fost supradozat și forțat. Republica Moldova a acordat în acest an cel mai înalt punctaj, 12 puncte, Ucrainei.

Pe de altă parte, bloggerul Vitalie Vovc scrie că evenimentul cu adevărat important din aceste zile nu este Eurovisionul ci este participarea lui Igor Cobîleanski la cel mai mare festival internațional de film de la Cannes. Pentru europeni Eurovisionul nu este un concurs onest, pentru că nimeni nu mai votează pentru cîntecul cel mai bun ci pentru interese geopolitice. În același timp, autorul deplânge faptul că regizorul Igor Cobâleanschi, al cărui film a fost proiectat la Cannes, nu a putut merge la prestigiosul festival internațional din cauza „dificultăților la capitolul financiar”...

Timpul scrie ce semnifică mutarea așa-numitului soviet suprem din Tiraspol la Tighina. Guvernul de la Chișinău s-a declarat îngrijorat de decizia structurilor separatiste transnistrene cu o pronunțată conotație politică. „Relocarea pe malul drept al Nistrului a unor „structuri centrale” ale regimului autoproclamat urmărește schimbarea unilaterală a realităților pe teren prin consolidarea prezenței administrative în orașul Bender”.

Moscova își va ține trupele de menținerea păcii în regiunea separatistă Transnistria până când Chișinăul și Tiraspolul ajung la un acord asupra statutului acestei republici autoproclamate, a declarat, vineri, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, citat de Timpul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău