A fost stabilită ordinea în buletinul de vot a primilor șase concurenți electorali la alegerile parlamentare anticipate

  • 14 Mai 2021 17:29
A fost stabilită ordinea în buletinul de vot a primilor șase concurenți electorali la alegerile parlamentare anticipate

A fost stabilită ordinea preliminară în buletinul de vot a primilor șase potențiali concurenți electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Pe prima poziție este Partidul Acasă Construim Europa, urmat de Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic, transmite IPN.

Locul trei în buletin îi revine Blocului electoral „Renato Usatîi”, iar pe poziția a patra este Partidul Politic Șor.

Partidul Acțiune și Solidaritate ocupă poziția a cincea în buletinul de vot, iar Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va fi cu numărul șase.

Desemnarea pretendenților la funcția de deputat va avea loc până pe 11 iunie, adică cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. Odată cu depunerea documentelor pentru înregistrarea candidaților, în decursul a șapte zile, urmează să fie adoptată hotărârea cu privire la înregistrare sau neînregistrare. Campania electorală începe pentru fiecare candidat în momentul în care este înregistrat în cursă.

Concurenții electorali sunt înscriși în buletinul de vot în ordinea rezultată din tragerea la sorți efectuată în ziua depunerii documentelor pentru doi sau mai mulți candidați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău