A fost modificată componența Biroului permanent al Parlamentului

  • 03 Decembrie 2020 19:22
A fost modificată componența Biroului permanent al Parlamentului

Componența Biroului permanent al Parlamentului a fost modificată. În noua componență urmează să se regăsească și un membru al Grupului parlamentar Pro Moldova și unul al grupului Pentru Moldova, transmite IPN.

Deputatul Partidului Șor, Denis Ulanov, a propus modificarea componenței „luând în considerare că în ultima perioadă au avut modificări semnificative în componența fracțiunilor parlamentare”

Deputatul Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat că ei nu deleagă deocamdată pe nimeni. Cei de la Pentru Moldova l-au delegat pe Sergiu Sîrbu.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a declarat că, pe lângă cinci membri din oficiu ai Biroului (președintele și vicepreședinții legislativului), mai sunt zece. Fracțiunile și grupurile sunt reprezentate proporțional. PSRM are patru membri, ceilalți câte unul.

După ultima pauză, Vlad Batrîncea a revenit cu precizări la componența Biroului permanent. El a subliniat, încă o dată, că PSRM are patru reprezentanți, iar PAS, Platforma DA, PPȘor, Pro Moldova, Pentru Moldova și PDM câte unul. Deputatul Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat că platforma Pentru Moldova nu este nici fracțiune, nici grup parlamentar.

„În afara de aceasta, nu au trecut șase luni, potrivit procedurii, Regulamentului Parlamentului, ca să aibă reprezentant în Biroul permanent. Pentru că așa ne-ați restricționat pe noi, Pro Moldova, ați zis să așteptăm șase luni. Am așteptat și, iată, ne-ați oferit, vă mulțumim. De aceea, ar trebui și colegii să aștepte șase luni, nu?”, a spus deputatul. Vlad Batrîncea i-a răspuns că este oficial înregistrată la secretariatul Parlamentului o adresare din partea unui grup de deputați, în care s-a propus acest lucru, iar Parlamentul a votat. „Domnule ex-președinte al Parlamentului, cum dumneavoastră ne spuneați de fiecare dată, când vă atenționam că modificați Regulamentul după bunul plac, ne spuneați – mergeți la Curtea Constituțională”, a menționat deputatul socialist.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău