A fost lansată oferta ”Pomul Vieții”, ce ar urma să aducă mai mulți turiști străini în R.Moldova

  • 20 Februarie 2018 17:30
A fost lansată oferta ”Pomul Vieții”, ce ar urma să aducă mai mulți turiști străini în R.Moldova

Evenimentele culturale care vor avea loc în anul 2018 la Chișinău și în alte localități din Republica Moldova vor fi incluse în traseele pentru turiști. Asociația Națională pentru Turism Receptor a lansat marți, 20 februarie, oferta ”Pomul Vieții”, acțiune ce ar urma să aducă cât mai mulți turiști străini în R. Moldova. 

Festivalul de Muzică în aer liberă ”DescOperă”, ”Bostaniada”, Ia Mania, Ziua Portului Popular, Festivalul Internațional de Muzică ”Mărțișor”, Festivalul Internațional de Muzică și Balet ”Maria Bieșu”, Ziua Vinului, Festivalul ”Ethno Jazz” vor fi prezentate de agențiile turistice din R. Moldova ca ofertă și pentru turiștii străini, a anunțat Diana Lazăr, vice director al Proiectului de Competitivitate din Moldova, organizație partener și coorganizator alături de Asociația Națională pentru Turism Receptor al evenimentelor.

„În premieră în acest an în calendarul ”Pomul Vieții” avem 28 de evenimente dintre care mai mult de jumătate, 17 se vor întâmpla în afara Capitalei, or regiunile noastre rurale avem nevoie de mai multă atenție și de a canaliza acest flux de turiști. Turistul aduce o plus valoare economiei regionale. 30 de turiști în plus aduce un loc de muncă în economia națională. Această agenda de evenimente cultural-turistice adaugă la diversitatea ofertei turistice pe care o are R. Moldova pe plan international.”

Sectorul turistic al R. Moldova este un sector foarte slab dezvoltat, iar accentul ar trebui să se pună pe atragerea turiștilor străini și nu doar pe trimiterea cetățenilor moldoveni în străinătate spun Alexandru Filipschi, președintele Federației de promovare a Turismului din Moldova.

În 2017 R. Moldova a fost vizitată de 3,5 milioane de turiști potrivit datelor Biroului Național de Statistică. Cei mai mulți vizitatori, mai mult de jumătate sunt din România și din Ucraina. Prin intermediul agențiilor de turism au venit doar 14.500 de vizitatori.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău