A fost lansată ”Marea Enciclopedie rusă”. Cel mai mare articol, despre Petru cel Mare, al doilea, despre Putin

  • 21 Decembrie 2017 18:42
A fost lansată ”Marea Enciclopedie rusă”. Cel mai mare articol, despre Petru cel Mare, al doilea, despre Putin

Odată cu începerea campaniei electorale in Rusia, Putin începe sa-și aminteasca despre diferite categorii de populație. Miercuri, a venit rândul bibliofililor, care i-au prezentat ”Marea Enciclopedie rusă”, scrisa de un grup de autori la ordinul direct al lui Putin,  transmis in urma cu 15 ani.

Evident, publicarea unei enciclopedii de 35 volume este un prilej de mândrie pentru liderul de la Kremlin, notează Pagina de Rusia.

Totusi, 35 de tomuri publicate pe hârtie, în epoca internetului și a Wikipedia, este totusi o realizare destul de ciudata.

In afara de asta, desi ”Marea Enciclopedie rusa” a scăpat de soarta ”Marii Enciclopedii Sovietice”, publicata la începutul anilor 1950 (când unele articole au trebuit să fie rescrise sau chiar eliminate în graba, in legătura cu moartea lui Stalin, Beria și a altor persoane), influenta politica se simte si in aceasta reeditare.

Spre exemplu, noua „Mare Enciclopedie” nu a auzit de vicepremierul rus Boris Nemțov, de campionul mondial la șah Garry Kasparov și, desigur, nu știe cine este Alexei Navalnîi. Toti acestia sunt opozanti ai regimului Putin si nu au meritat un loc in ”enciclopedia lui Putin”.

În schimb, sunt urmarite in amanuntime vietile tuturor liderilor bolșevici și KGB-stilor care au ajuns in grad de colonel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău