A fost lansat concursul „Premiile pentru debut în literatură pentru anul 2023”

  • 19 Ianuarie 08:33
A fost lansat concursul „Premiile pentru debut în literatură pentru anul 2023”

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” din cadrul Direcției generale cultură și patrimoniu cultural a Primăriei Chișinău, a lansat astăzi Concursul „Premiile pentru debut în literatură pentru anul 2023”. Competiția este destinată scriitorilor și criticilor literari debutanți din Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, directorul instituției, Mariana Harjevschi, a menționat că acest concurs este dedicat zilei de naștere a lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, academician, enciclopedist, jurist, lingvist, folclorist, publicist, istoric și om politic, și patronul spiritual al Bibliotecii Municipale. ”Biblioteca Municipală consideră că, în special, debutanții în literatură merită a fi citiți, susținuți și evidențiați, iar diversitatea aparițiilor literare necesită a fi cunoscută și promovată. Acest concurs literar reprezintă una din misiunile unei biblioteci – o instituție care captează tot ce este nou pe piața literară, dialoghează cu scriitorii contemporani și le propune o platformă de afirmare, iar cititorilor acestora un spațiu primitor de lectură, discuții despre carte, întâlniri cu cititorii”, a precizat Mariana Harjevschi.

Potrivit sursei citate, volumele se vor încadra în categoriile: poezie, proză, critică și eseu. Participanții la concurs nu trebuie să depășească vârsta de 47 de ani, iar perioada editării cărții să fie ianuarie – decembrie 2023. 

Doritorii de a participa la concurs, sunt încurajați să aducă lucrările până la data de 23 februarie 2024. Volumele vor fi depuse la sediul central al BM „B. P. Hasdeu, situat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 148. Juriul Concursului este constituit din scriitori și bibliotecari, angajați ai Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”.

Pe 28 februarie, toți concurenții vor fi invitați la „Gala Premiilor pentru debut în literatură”. Scriitorii nominalizați vor primi premii bănești și mențiuni.

Periodicitatea Concursului este anuală, el fiind la cea de-a V-a ediție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău