A fost fondată o asociație care reprezintă interesele businessului din domeniul metalelor

  • 23 Iulie 2020 14:41
A fost fondată o asociație care reprezintă interesele businessului din domeniul metalelor

Asociația Patronală Moldovenească de Reciclare și Colectare a Metalelor Feroase și Neferoase, recent fondată, reprezintă interesele a circa 20 de companii din domeniu. Aceasta a fost înregistrată la Agenția Servicii Publice în data de 7 iulie.

Asociația a fost creată pentru a promova interesele companiilor din domeniu, fondate de mai bine de 20 de ani, de către persoane care ani de zile „au tencuit afacerea cu puteri proprii”, a precizat președintele acesteia, Ion Drăniceru, în cadrul unui briefing de presă la IPN.

El a acuzat o situație alarmantă pe piața autohtonă a metalelor și un pericol iminent nu doar pentru agenții economici participanți la această piață, dar și pentru țară. Este un motiv pentru care companiile au decis să se asocieze, iar Asociația Patronală vine să lupte și cu dezinformarea, inclusiv prin mass-media.

Ion Drăniceru dă asigurări că toate companiile care fac parte din Asociație activează cu bună credință, sunt rezidente în Republica Moldova și nu au conturi bancare deschise înafara țării. Segmentul respectiv a asigurat cu locuri de muncă cel puțin 500 de cetățeni ai Republicii Moldova.


La Asociație sunt depuse alte 10-15 cereri de aderare. Acestea urmează a fi analizate la următoarea ședință a Consiliului de Administrare. „Suntem convinși că în perioada cea mai apropiată vom fi peste 30-35 de companii”, s-a arătat încrezător președintele organizației patronale.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău