A fost finanțată prima tranșă a indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă, CNAS

  • 11 Iunie 2021 16:55
A fost finanțată prima tranșă a indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă, CNAS

Casa Națională de Asigurări Sociale informează că a fost finanțată prima tranșă a indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă, în valoare de 56,4 mln lei. De asemenea, continuă finanțarea prestațiilor sociale pentru anumite categorii de cetățeni, transmite IPN.

Instituția precizează într-un comunicat de presă că au fost alocate mijloace bănești în mărime de 25,5 mln lei pentru indemnizațiile unice la nașterea copilului, 27,9 mln lei – pentru indemnizațiile pentru îngrijirea copiilor până la vârsta de 2 ani persoanelor neasigurate, 121,5 mln lei – pentru indemnizațiile pentru creșterea copiilor persoanelor asigurate.

De asemenea, au fost finanțate indemnizațiile lunare de suport pentru creșterea copiilor gemeni cu 1,1 mln lei, indemnizațiile paternale – cu 1,5 mln lei, precum și ajutorul social – cu 57,2 mln lei.

În total până la 11 iunie, CNAS a finanțat prestații sociale în valoare de 1816,63 mln lei. Beneficiarii își pot ridica banii de la instituțiile bancare sau de la oficiile poștale, indiferent de locul de domiciliu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău