A fost elaborat un mecanism de avertizare a companiilor aflate în dificultate

  • 25 Noiembrie 2021 10:43
A fost elaborat un mecanism de avertizare a companiilor aflate în dificultate

Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, în parteneriat cu Ministerul Economiei, a elaborat Primul mecanism de avertizare timpurie pentru companiile aflate în dificultate, transmite MOLDPRES.

Mecanismul va contribui atât la evitarea dificultăților financiare ale companiilor, cât și la diminuarea efectelor negative ale crizei actuale. Acesta este conceput prin intermediul proiectului transnațional DanubeChance2.0 „Acceptarea eșecului pentru a facilita accesul antreprenorilor la a doua șansă în regiunea Dunării”, din care face parte Republica Moldova, alături de alte 13 țări din regiunea Dunării, scrie sursa citată.

„Prin această aplicație, antreprenorii care se confruntă cu dificultăți în afaceri, vor putea face o radiografie a companiei, fiind detectate punctele vulnerabile ale afacerii, iar, ulterior, vor putea beneficia de mentorat pentru redresarea și resetarea managementului”, explică Ministerul Economiei.

Totodată, a fost elaborat un proiect de Program național, cu genericul “A doua șansă”, destinat antreprenorilor autohtoni, care se confruntă cu dificultăți în gestionarea businessului, sunt în prag de faliment sau doresc să lanseze o nouă afacere.

În anul curent, prin intermediul proiectului, au fost organizate trei sesiuni de instruire „Trial and Error” pentru antreprenorii autohtoni din regiunile Nord, Centru și Sud, care au fost axate pe îmbunătățirea managementului companiei, aspecte motivaționale și gestiunea resurselor. Astfel, cinci companii autohtone au beneficiat de servicii de accelerare a afacerii, prin care experții în domeniu au ghidat antreprenorii în procesul de revitalizare sau restructurare a afacerii.

Proiectul DanubeChance2.0 este co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Transnațional Dunărea. Proiectul și-a propus să dezvolte politici antreprenoriale pentru a doua șansă și soluții practice pentru îmbunătățirea culturii antreprenoriale pentru a evita pierderea potențialului antreprenorial și a depăși stigmatizarea antreprenorilor după falimentul afacerii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău