A fost desemnat un interimar pe perioada suspendării din funcție a judecătorului Oleg Sternioală

  • 07 Noiembrie 2019 12:41
A fost desemnat un interimar pe perioada suspendării din funcție a judecătorului Oleg Sternioală

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), membrii căruia au fost revocați din funcții, a decis în ședința din 4 noiembrie, desemnarea judecătorului Dumitru Mardari, de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), pentru exercitarea interimatului funcției de președinte al Colegiului civil, comercial și de contencios al CSJ.

Interimatul urmează a fi asigurat pe perioada suspendării din funcție a judecătorului Oleg Sternioală, care a fost numit în funcția de președinte al Colegiului civil, comercial și de contencios al CSJ  în data de 15 decembrie 2017, pentru o perioadă de 4 ani. Judecătorul a fost suspendat din funcție în legătură cu o sesizare a Procuraturii Generale.

Totodată, Dumitru Mardari ar putea asigura și interimatul funcției de vicepreședinte al CSJ, având în vedere expirarea la 4 noiembrie a împuternicirilor de judecător a Tatianei Vieru, în legătură cu atingerea plafonului de vârstă – 65 de ani.

Vieru asigura funcția de vicepreședinte al CSJ, președinte al Colegiului civil, comercial și de contencios, iar potrivit legii, în cazul survenirii vacanței funcției, inclusiv în cazul expirării mandatului vicepreședintelui CSJ președinte al colegiului, interimatul funcției acestuia se asigură de către vicepreședintele colegiului respectiv.

sursa: bizlaw

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău