A fost constituit un nou partid - Gheorghe Cavcaliuc este liderul formațiunii

  • 15 Iunie 2020 10:25
 A fost constituit un nou partid - Gheorghe Cavcaliuc este liderul formațiunii

Noul Partid Politic PACE își propune să devină un partid cu viziuni pro-europene, de centru-dreapta, de doctrină liberal-socială, anunță grupul de inițiativă care și-a asumat sarcina de constituire a noii formațiuni. Potrivit unui comunicat de presă, din grupul de inițiativă fac parte „personalități din diferite domenii, dar care nu au mai fost în politică niciodată. Echipa este formată din profesioniști din domeniile medicină, sport, business, sfera cercetării, artă, personalități notorii din diasporă, cunoscuți conducători de instituții publice etc.”, transmite IPN cu referire la comunicatul de presă

Potrivit comunicatului, lider al grupului de inițiativă privind constituirea Partidului Politic PACE a fost ales Gheorghe Cavcaliuc, care, în alocuțiunea sa, a calificat constituirea grupului de inițiativă drept o nouă filă a istoriei moderne a Republicii Moldova, dar și în viața fiecărui membru al echipei PACE.

„Societatea s-a săturat de politicieni iresponsabili, incompetenți și de lupte politice interminabile, care nu se dau pentru apărarea obiectivelor și drepturilor oamenilor care i-au delegat în Parlament, dar pentru sfere de influență, bani, fotolii și afaceri de milioane. Criza generată de pandemie a developat problemele cronice, de sistem în domeniile cheie din țara noastră: economie, social, medicină, educație, politica externă și altele. Corupția în rândul politicienilor a ajuns la cele mai înalte cote posibile, un record foarte rușinos, de care nu se vor spăla nici strănepoții actualilor parlamentari, dar cel mai rușinos și strigător la cer lucru este că, această faimă controversată a ajuns peste mări și țări, iar explicații despre ce se întâmplă în Moldova trebuie să dea nu cei vinovați, dar tot cetățenii care și așa suferă din urma acestor acțiuni criminale ale politicienilor”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

În cadrul ședinței grupului de inițiativă s-au mai discutat chestiuni cu privire la organizațiile teritoriale a Partidului Politic PACE, precum și aprobarea proiectului, statutului și programului politic al partidului. În final, a fost stabilită perioada organizării și înregistrării organizațiilor teritoriale pentru colectarea cererilor de aderare și a fost aprobat termenul prealabil de organizare a Congresului.

Gheorghe Cavcaliuc a activat anterior în calitate de șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției pe perioada guvernării Partidului Democrat. El și-a prezentat demisia din funcție acum un an – pe data de 15 iunie 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău