A fost anunțată data lansării la apă a primului submarin nuclear fără pilot de tip "Poseidon"

  • 12 Aprilie 2019 13:14
A fost anunțată data lansării la apă a primului submarin nuclear fără pilot de tip

Autoritățile ruse au anunțat data exactă a lansării la apă a primului submarin nuclear rusesc fără pilot de tip "Poseidon", care are o destinație specială și care face parte din proiectul 09852 "Belgorod", informează Agenția de presă TASS, care citează Ministerul rus al Apărarii.

Acesta va fi scos de pe rampa uzinei de la Severodvinsk pe data de 23 aprilie și lansat la apă. Va fi primul submarin nuclear rusesc fără pilot de tip "Poseidon". Testele acestui submarin nuclear vor avea loc pe parcursul anului 2019. După aceste teste, el va intra în dotarea Forțelor Armate Ruse, a Marinei Militare Ruse.

În timpul mesajului anual adresat, în luna februarie de către președintele rus, în fața celor două Camere reunite ale Parlamentului, Adunarea Federală, Vladimir Putin a vorbit despre succesul înregistrat în activitatea de creare a primului submarin nucear fără pilot de tip "Poseidon".

Președintele Comisiei de Apărare din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Vladimir Șamanov, a comentat, într-un interviu acordat Agenției de presă FAN, informațiile apărute în mass-media americană, potrivit cărora submarinele nucleare fără pilot ar putea apărea în dotarea Armatei Rusiei nu mai devreme de anul 2027. 

"Introducerea acestui submarin nuclear în Forțele Navale Ruse este un pas important în consolidarea capacității submarine", a declarat amiralul rus Viktor Cirkov, comandantul Forțelor Navale Ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău