A crescut numărul intoxicațiilor alimentare
-
08 August 2013 12:31
Medicii anunță că în ultimul timp a crescut numărul intoxicațiilor alimentare și avertizează populația despre riscul consumului de fructe și legume procurate în locuri neautorizate sau piețe improvizate.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, intoxicațiile alimentare sunt tot mai des provocate de consumul pepenilor verzi și a celor galbeni procurați în locuri neautorizate. Temperaturile ridicate favorizează dezvoltarea microorganismelor și în produsele alimentare, mai cu seamă a celor ușor alterabile de origine animală cum ar fi carnea, produsele lactate și altele.
Datorită particularităților de vîrstă și a nerespectării regulilor de igienă personală copiii reprezintă un grup cu risc sporit de îmbolnăvire. Manifestările clinice ale toxiinfecțiilor alimentare sînt: durerile abdominale, greața, voma, diareea, febra, durerile de cap. La apariția primelor simptome ale bolii este necesară solicitarea de ajutor medical, se arată în informația Ministerului.