94 de taiwanezi suspectați de fraude au fost deportați de autoritățile spaniole în China

  • 07 Iunie 2019 10:32
94 de taiwanezi suspectați de fraude au fost deportați de autoritățile spaniole în China

Autoritățile chineze au anunțat că 94 de cetățeni din Taiwan au ajuns vineri la Beijing după ce au fost deportați din Spania, ca parte a unei operațiuni comune lansate în urmă cu trei ani pentru combaterea unei fraude în telecomunicații. Suspecții au fost ridicați în luna decembrie a anului 2016 în timpul unor operațiuni comune, intitulate "Operațiunea Marele Zid", desfășurată pe teritoriul Spaniei de către poliția spaniolă și chineză, scrie RADOR.

Decizia din 2017 a Spaniei de aprobare a extrădărilor a fost criticată de Taiwan, insulă autoguvernată pe care autoritățile de la Beijing o consideră provincie desprinsă ce poate fi luată înapoi cu forța, dacă este necesar. După doi ani de audieri, un tribunal spaniol a fost de acord cu extrădarea în China a tuturor celor 237 de suspecți reținuți în timpul raidurilor.

Spania a trimis în China până în prezent 225 de suspecți, inclusiv 218 din Taiwan, a transmis Ministerul Securității Publice. Taiwanezii suspectați de fraude în telecomunicații au fost deportați în China, uneori cu forța, din țări precum Kenya, Cambodgia și Armenia, au precizat surse guvernamentale taiwaneze.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău