71 de localități din centru și sud, blocate de ninsorile abundente

  • 18 Ianuarie 2016 19:10
71 de localități din centru și sud, blocate de ninsorile abundente

71 de localități din Centrul și Sudul Republicii Moldova rămân în continuare blocate de ninsorile abundente din noaptea trecută.

Potrivit salvatorilor patru localități mai sunt încă deconectate de la rețeaua de curent electric, iar în Ștefan-Vodă și Cahul au fost anulate orele în toate instituțiile de învățământ. Totodată din cauza troienelor rămâne blocat drumul național ce leagă Republica Moldova cu regiunea Odesa, cursele de autobuze și microbuze spre această direcție fiind anulate.

După cum a declarat pentru Radio Chișinău, șefa serviciului de presă al Serviciului protecției civile și situațiilor excepționale, Liliana Pușcașu, cea mai gravă situație se atestă în raioanele Vulcănești, Căușeni, Ștefan Vodă, Taraclia și UTA Găgăuzia, unde stratul de zăpadă înregistrează peste 40 de centimetri.

Potrivit Lilianei Pușcașu, 54 de autospeciale și peste 200 de persoane lucrează la această oră pentru a debloca traseele.

Toate școlile din raionul Cahul au fost închise din cauza drumurilor blocate de nămeți, a declarat pentru postul nostru de radio ofițerul direcției prevenire și relații cu publicul al SMURD Cahul, Gheorghe Hanganu. Lucrările de deszăpezire decurg anevoios din cauza că în unele zone ninge în continuu, tronsoane întregi fiind acoperite de zăpadă.

Și orașul Ștefan-Vodă rămâne blocat în nămeți. Potrivit președintelui raionului, Nicolae Molozea, din cauza troienelor mari de zăpadă și numărului mic al echipelor de intervenție, majoritatea instituțiilor au rămas închise.

„Practic tot raionul este blocat, toate localitățile sunt blocate. Nu reușim cu tehnica pe care o avem. Nici salvatorii nu reușesc să ajungă în localități. Copiii nu au mers astăzi la școală”, a mărturisit Nicolae Molozea.

16 curse de autobuze și microbuze din Chișinău spre Odesa au fost anulate din cauza ninsorilor puternice. Totodată, au fost anulate și cursele autocarelor, care urmau să plece de la gara de Sud din Capitală spre Galați, România, dar și spre Bulgaria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău