500 de funcționari, medici și profesori au beneficiat de cursuri de limba română gratuite

  • 22 Mai 2013 20:00
500 de funcționari, medici și profesori au beneficiat de cursuri de limba română gratuite

Aproape 500 de funcționari publici, medici, profesori, polițiști, juriști sau asistenți sociali au beneficiat de cursuri de limba română gratuite printr-un program finanțat de către Înaltul Comisar pentru Minoritățile Naționale OSCE de la Haga.

Programul de Instruire Lingvistică pentru Minoritățile Naționale a fost implementat de către Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova în 17 localități din țară.

Cursurile gratute de limba română sunt solicitate în special de către vorbitorii de limba rusă. Potrivit reprezentanților Asociației Naționale a trainerilor Europeni din Moldova, numărul celor interesați a depășit cu mult numărul locurilor disponibile, astfel încât peste 1.200 de persoane au rămas în afara programului.
 
Pentru susținerea acestui program desfășurat în etape, guvernul de la Chișinău a contribuit cu 45.000 de lei. Potrivit consilierului primului ministru,  Ruslan Stânga, este bine că procesul de instruire lingvistică se desfășoară cu finanțare străină și cu implicarea instituțiilor statului.
 
Procesul de însușire a limbii române este mai dificil pentru persoanele în vârstă susțin trainerii implicați în program. Svetlana Korolevski,  profesoară în cadrul Programului de Instruire Lingvistică pentru Minoritățile Naționale.
 
Programul de Instruire Lingvistică pentru Minoritățile Naționale din Republica Moldova a început la întâi septembrie 2012 și se va încheia pe 31 august 2013. Costul proiectului este de 1,5 milioane de lei. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău