41 pisici ținute ani de zile în bucătăria unui apartament din București au fost salvate de Polița Animalelor (FOTO/VIDEO)

  • 07 Aprilie 2019 20:20
41 pisici ținute ani de zile în bucătăria unui apartament din București au fost salvate de Polița Animalelor (FOTO/VIDEO)

Poliția Animalelor din cadrul Poliției Locale a Bucureștilor anunță, duminică, că a salvat 41 de pisici care erau ținute de ani de zile la limita supraviețuirii, în beznă, în bucătăria unui apartament aflat în sectorul 6 al Capitalei României.

Poliția Animalelor anunță, duminică, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, că a salvat cele 41 de pisici care își duceau zilele înghesuite în întuneric, într-un spațiu de opt metri pătrați, unde unele apucaseră și 15 ani de beznă. Când au văzut lumina pentru prima dată, pisicile s-au înghesuit una peste cealaltă. Cele mai multe erau atât de slabe încât se aflau la un pas de moarte, spun inspectorii.

Inspectorii Poliției Animalelor arată că în cuptorul din bucătăria respectivă dormeau cinci pisici, în congelator erau alte trei, iar pe bufet alte 15, care se cățărau una peste cealaltă.

Acțiunea de salvare a durat câteva zile, arată Poliția Animalelor. Multe dintre ele nu au putut fi transportate fiindcă au devenit deosebit de agresive. Diagnosticul, după recuperare, a fost același pentru tot lotul: niciun animal nu era castrat. Toate aveau plăgi cutanate, infecții și erau subnutrite.

41 pisici ținute ani de zile în bucătăria unui apartament din București au fost salvate de Polița Animalelor (FOTO/VIDEO)

Acțiunea a început după ce, la începutul lunii martie, Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a primit o sesizare privind situația din apartamentul aflat în sectorul 6 al Capitalei. Vecinii reclamau că trăiesc într-un miros insuportabil, venit dintr-un apartament care se transformasem, practic, în adăpost pentru pisici. În urma sesizării, lucrătorii Serviciului Poliția Animalelor au luat legătura cu proprietarii felinelor, în încercarea de a-i convinge de gravitatea situației, iar, după o perioadă de insistențe, aceștia au fost de acord cu preluarea animalelor de către o asociație.

Proprietarii felinelor au spus că au ajuns să strângă atâtea pisici în bucătărie din milă, explicând că la început au avut trei pisici, iar, pentru că nu le-au castrat, s-au înmulțit necontrolat, nu au avut bani pentru sterilizare și așa au ajuns să țină în casă aproape patru duzini de pisici.

Cele 41 de pisici au fost preluate de către polițiștii locali și reprezentanții unei asociații, fiind transportate la o clinică veterinară, pentru prim ajutor. Ele urmează să fie curățate, vaccinate și sterilizate, iar apoi, vor fi date spre adopție.

Proprietarii pisicilor au fost sancționați contravențional cu avertisment.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău