32 de cetățeni străini au primit refuz de a intra pe teritoriul R. Moldova. Printre aceștia se afla și un cetățean rus care are conexiuni cu trupele militare pro-ruse

  • 29 Iunie 2023 13:33
32 de cetățeni străini au primit refuz de a intra pe teritoriul R. Moldova. Printre aceștia se afla și un cetățean rus care are conexiuni cu trupele militare pro-ruse

Pentru 32 de cetățeni străini s-a aplicat refuzul de intrare în Republica Moldova, în ultimele 24 de ore. Printre persoanele neautorizate la trecerea frontierei a fost și un cetățean rus care are conexiuni cu trupele militare pro-ruse, anunță Poliția de Frontieră.

În contextul măsurilor întreprinse pe linie de securitate, bazându-se pe analiza de risc și a informațiilor obținute prin schimbul de informații cu Serviciul de Informații și Securitate, dar și cu partenerii internaționali, a fost posibilă depistarea unui cetățean al Rusiei, care are conexiuni cu trupele pro-ruse care efectuează acțiuni militare în Dombas.

Străinul intenționa să intre în Republica Moldova, fiind  depistat în fluxul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Cetățeanului în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, și după masurile de filtrare instituite a fost întors pe cale aeriană în statul de pornire.

Instituția amintește că pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău