27 martie - ședința solemnă în Parlamentul de la București pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

  • 06 Februarie 2018 16:06
27 martie - ședința solemnă în Parlamentul de la București pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Conducerile reunite din cele două Camere ale Parlamentului de la București au decis organizarea unei ședințe solemne pe data de 27 martie, pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Vor fi invitați toți reprezentanții instituțiilor din România, precum și președintele legislativului din Republica Moldova, Andrian Candu, transmite Radio România Actualiătăți.

Amintim că Unirea Basarabiei cu Regatul României, în 1918, va fi sărbătorită oficial în acest an, conform unei legi adoptată de anul trecut de Parlamentul de la București, cu 260 de voturi pentru, unul – împotrivă și șase abțineri, în Camera Deputaților.

Instituirea zilei de 27 martie ca zi de sărbătoare națională în România este „un act minim pe care statul român îl poate face în semn de recunoștință pentru cei care au luptat și s-au sacrificat pentru România întreagă, pentru limba română și libertate”, a sublinia inițiatorul proiectului de lege, deputatul Eugen Tomac.

“Guvernul României și autoritățile administrației publice centrale și locale iau măsurile necesare pentru ca, în data de 27 martie, drapelul României să fie arborat în conformitate cu prevederile Legii nr 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de căre autoritățile și instituțiile publice”, potrivit Legii privind declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare națională.

Basarabia a fost prima provincie românească, în 1918, care a proclamat Unirea, prin votul deputaților din Sfatul Țării de la Chișinău, declanșând astfel procesul de constituire a României Mari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău