20 de state membre ale APCE se opun tentativelor de repunere în drepturi a Rusiei

  • 15 Decembrie 2017 14:51
20 de state membre ale APCE se opun tentativelor de repunere în drepturi a Rusiei

Delegații Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) din 20 de state membre au semnat o declarație în care au cerut să se înceteze tentativele de readucere a Rusiei în APCE, a anunțat șeful delegației parlamentului ucrainean în APCE, Vladimir Ariev, pe pagina sa de Facebook.

„Orice încercare de a restabili drepturile Rusiei în Adunare, fără îndeplinirea rezoluțiilor adoptate ca răspuns la agresiunea Rusiei în Ucraina, va clătina autoritatea instituțională a APCE și va produce efect de domino“, – se arata în declaratia adoptata „în apărarea valorilor Consiliului Europei și a credibilitatii acestuia“, citată de Pagina de Rusia.

Delegați din 20 de state APCE au remarcat că considerentele de ordin politic și financiar nu pot înlocui principiul statului de drept.

„Facem apel la toți membrii Adunării să facă tot posibilul pentru a opri acest scenariu, a salva credibilitatea APCE și a proteja valorile noastre comune“, – se arata în declarație.

Documentul a fost semnat de reprezentanții din Danemarca, Estonia, Georgia, Germania, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Marea Britanie, Ucraina și Slovacia.

Reamintim, Secretarului General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a declarat anterior că APCE ar trebui să se gândească la repunerea în drepturi a membrilor delegatiei ruse, evitand astfel ca aceasta din urmă să părăsească definitiv Consiliul Europei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău