2 mii de persoane protastează în fața Parlamentului

  • 15 Octombrie 2015 13:27
2 mii de persoane protastează în fața Parlamentului

Aproximativ 2 mii de susținători ai partidelor de stânga protestează în fața Parlamentului față de actuala guvernare, cerând demisia conducătorilor mai multor instituții de stat. Aceeștia scandează lozinci anti-guvernamentale.

În același timp sediul Parlamentului este înconjurat de polițiști echipați pentru a face față unor posibile violențe. Numărul acestora  a fost suplimentat după ce câteva persoane au încercat să rupă cordonul,fiind opriți.

Unul dintre liderii protestarilor Renato Usatîi a declarat că : ”Așteptăm să iasă Igor Dodon de la ședință și vom decide ce vom face în continuare. Zeci de autobuze cu susținători sunt în drum spre Chișinău. Vom protesta până când revendicările noastre nu vor fi îndeplinite”.

Ion Ceban (PSRM): ”Hoții trebuie să stea la dubă. Vom cere demisia in corpore a guvernării. Protestăm până la capăt.”

Renato Usatîi: ”Așteptăm să iasă Igor Dodon de la ședință și vom decide ce vom face în continuare. Zeci de autobuze cu susținători sunt în drum spre Chișinău. Vom protesta până când revendicările noastre nu vor fi îndeplinite”.

10:57
Pe ecranul instalat pe scena improvizată din fața Legislativului este transmisă în direct ședința Parlamentului, îar manifestanții  îi huiduie pe cei care iau cuvântul de la tribuna centrală.
Cele două coloane, care numără împreună peste 2000 de persoane s-au întâlnit în fața sediului Parlamentului, blocând Bulevardul Ștefan cel Mare.

10:53 Protestatarii scandează lozinci anti-guvernamentale.

10:50 Renato Usatâi, aflat în fruntea coloanei, dă ordine necontenit de la două telefoane și o stație radio.

Coloanele sunt însoțite de zeci de polițiști, în echipamente speciale, care asigură ordinea publică pe timpul deplasării acestora. Dacă coloana socialiștilor abundă de steaguri roșii cu simbolica formațiunii, cea a susținătorilor formațiunii ”Partidul nostru” – de drapele ale Republicii Moldova.

10:35
  Grupul de protestatari, susținători ai formațiunii politice ”Partidul Nostru”, au blocat strada Mitropolit Bănulescu Bodoni. În frunte cu primarul de Bălți, Renato Usatîi, au pornit, organizat spre sediul Legislativului.

10:27  Susținătorii PSRM au blocat circulația pe o bandă a bulevardului Ștefan cel Mare, în direcția străzii Mitropolit Bănulescu Bodoni și scandează lozinci anti-guvernare.  ”Demisia!”, ”Balan – demisia!”, ”Jos Alianța!”, ”Hoții trebuie să stea în pușcărie!”.

10:21  Susținătorii PSRM, în număr de câteva sute de persoane, adunate în fata centrului ”Artico”, au pornit în marș  organizat spre sediul Parlamentului.

Simpatizanții formațiunii politice ”Partidul Nostru”, care nu depășesc 150 de persoane, se grupează în fața Academiei de Studii Economice din Moldova, de unde urmează să se deplaseze, la fel spre sediul Legislativului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău