18 cazuri de încălcare a armistițiului în Nagorno-Karabah

  • 23 Iulie 2016 16:25
18 cazuri de încălcare a armistițiului în Nagorno-Karabah

Ministerul autoproclamatei republici autonome Nagorno-Karabah a semnalat sâmbătă, 23 iulie, că forțele armate azere au încălcat de 18 ori armistițiul semnat pe 5 aprilie, regimul de încetare a focului din enclava Nagorno-Karabah, în ultimele 24 de ore.

Cele 18 cazuri de încălcare a regimului de încetare a focului s-au înregistrat la linia de demarcație în noaptea de vineri spre sâmbătă.

"În noaptea de 22 spre 23 iulie, în zona liniei de demarcație de la granița azero-karabahă, Forțele Armate Azere au încălcat de 18 armistițiul semnat pe 5 aprilie, înregistrându-se peste 200 de focuri de arme automate de diverse calibre lansate asupra pozițiilor forțelor armene", se precizează în comunicatul remis sâmbătă de Ministerul autoproclamatei republici autonome Nagorno-Karabah.

Ministerul a menționat faptul că subunitățile armatei din subordinea autoproclamatei republici autonome Nagorno-Karabah nu au ripostat atacurilor și continuă să dețină controlul în zonă. Regimul de încetare a focului din regiunea Nagorno-Karabah continuă să fie încălcat în mod sistematic. Părțile implicate în conflict s-au acuzat reciproc pentru schimburile de focuri, fiind lansate atacuri asupra pozițiilor Armatei Azerbaidjanului, situate în apropiere de linia de demarcație din Nagorno-Karabah.

Potrivit ministerului, pozițiile Armatei Armene au fost ținta unor atacuri, inclusiv de mitraliere de calibru mare, a precizat ministerul.

Conflictul din Nagorno Karabah s-a agravat în zona liniei de demarcație în noaptea de 2 aprilie, înregistrându-se confruntări armate între părțile implicate în conflict, ele acuzându-se reciproc de încălcare a armistițiului în vigoare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău