1.500 de euro pentru promovarea examenului auto. Percheziții într-un dosar de corupție la eliberarea permiselor de conducere

  • 20 Martie 12:57
1.500 de euro pentru promovarea examenului auto. Percheziții într-un dosar de corupție la eliberarea permiselor de conducere

Ofițerii Centrului Național Anticorupție desfășoară astăzi, 20 martie, mai multe acțiuni de urmărire penală pe o cauză penală de trafic de influență asupra funcționarilor publici din Chișinău, la eliberarea permiselor de conducere.

Potrivit faptelor investigate de CNA, un locuitor al Chișinăului, susținând că ar avea influență asupra funcționarilor publici împuterniciți cu dreptul de a examina conducătorii de vehicule și de a elibera permisele de conducere, a pretins, a acceptat și a primit mijloace financiare ce nu i se cuvin în sumă totală de 1500 de euro, în schimbul promovării de către candidatul auto a examenului de conducător la proba practică pentru categoria ,,B”, cu ulterioara perfectare și eliberare a permisului de conducere.

În cadrul acțiunilor procesuale efectuate de ofițerii CNA, în dimineața zilei de 20.03.2024, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău a fost reținută o persoană bănuită în comiterea infracțiunii de trafic de influență, fiind ridicate 6.000 de euro și înscrisuri de ciornă care confirmă sumele încasate de la candidați.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău