135 de copii din Mariupol au fost transportați ilegal în Rusia cu un avion al Ministerului rus al Apărării

  • 20 Septembrie 2022 11:44
135 de copii din Mariupol au fost transportați ilegal în Rusia cu un avion al Ministerului rus al Apărării

Consilierul primarului din Mariupol, Petro Andriușcenko, susține că ocupanții ruși au scos din oraș 135 de copii, pe care i-au dus la Moscova cu un avion al Ministerului Apărării al Federației Ruse, scrie Rador.

Andriușcenko menționează că în avion se afla inclusiv o fetiță de trei ani. Consilierul a postat pe Telegram o înregistrare video cu imagini din avionul respectiv, în care se pot vedea foarte mulți copii la bordul aeronavei.

Potrivit lui Andriușcenko, minorii vor primi imediat cetățenia rusă și vor fi predați în familii rusești din regiunile Astrahan, Voronej, Kursk, Moscova, Murmansk, Nijni Novgorod, Omsk, Penza, Rostov, Riazan, Samara, Celyabinsk și din capitala Rusiei. Deocamdată, copiii sunt ținuți într-o tabără de lângă Moscova. Consilierul precizează că tot acest proces de răpire a copiilor ucraineni are loc sub îndrumarea ombudsmanului rus Maria Lvova-Belova.

Portalul de știri BABEL amintește că pe 23 august au apărut informații potrivit cărora ocupanții ruși au predat ilegal 1.000 de copii din Mariupol unor familii din Rusia. Pe 25 august, vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a anunțat că autoritățile din Ucraina au reușit să returneze în țară 53 dintre copiii deportați în Federația Rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău