„Sectorul de poliție nr.1 din Sectorul Centru a fost vândut”, ONG
-
31 Octombrie 2019 13:11
Președintele organizației obștești „Protecția consumatorului”, Piotr Guțul, afirmă că Sectorul de poliție nr.1 din Sectorul Centru, situat pe bd. Gagarin, 3 „a fost vândut”, lucru pe care îl consideră inadmisibil. Într-o conferință de presă la IPN, Piotr Guțul, a spus că a aflat despre acest lucru dintr-o scrisoare semnată de un colaborator de poliție, care a fost trimisă organizației pe care o conduce.
Piotr Guțul spune că acum clădirea în care își avea sediul Sectorul de poliție este încuiată. Cu ceva timp în urmă, o parte din suprafața imobilului era închiriată de un agent economic.
Președintele organizației „Protecția consumatorului” spune că, încă în luna septembrie, a cerut audiență la ministrul de interne, Andrei Năstase, dar a fost refuzat. De asemenea, i-a transmis o scrisoare și ministrului justiției, Olesea Stamate. Dar și la Procuratura Generală. „Cert este că tranzacția de vânzare a avut loc, dar nu ni s-a spus cine a fost implicat. Este o rușine că se vând secretoarele de poliție”, a spus Piotr Guțul.
Cu referire la alt subiect, Piotr Guțul a spus că, la o întrevedere cu conducerea Ambasadei Germaniei, i s-a recomandat să elaboreze un nou proiect de lege cu privire la protecția consumatorului. Or, legea în vigoare nu este respectată, iar dacă lucrurile nu se vor schimba, „Moldova nu are viitor”, afirmă Piotr Guțul. Organizația „Protecția consumatorului” a elaborat proiectul și l-a expediat autorităților.
Constantin Tabuncic, membru al organizației, s-a plâns că este nedreptățit de mai bine de șapte ani. El spune că a solicitat ca locuința sa să fie debranșată de la sistemul centralizat de termificare, în condițiile în care agentul economic nu îi asigura temperatura prevăzută a agentului termic. Cererea nu i-a fost însă acceptată și familia continuă să primească facturi pentru un serviciu pe care nu l-a solicitat, iar datoriile se acumulează. Luna trecută, bărbatul spune că, fără să cunoască că a fost acționat în judecată, a primit decizia judecății și trebuie să plătească peste 22 de mii de lei, datorii acumulate timp de șapte ani. Bărbatul spune că nu știe cum să facă față acestei situației.
Reprezentanții organizației „Protecția consumatorului” îndeamnă consumatorii, când li se încalcă drepturile, să sune la numerele de telefon: 022 637436 sau 022556984.