„Salutări de la HIMARS”: Armata ucraineană arată cum a lovit rușii tocmai în timp ce încărcau rachete pentru elicopterele de atac Ka-52 „Alligator” / VIDEO

  • 07 Septembrie 2023 15:26
„Salutări de la HIMARS”: Armata ucraineană arată cum a lovit rușii tocmai în timp ce încărcau rachete pentru elicopterele de atac Ka-52 „Alligator” / VIDEO

Armata ucraineană a distribuit o nouă înregistrare video spectaculoasă care arată cum un atac cu sisteme HIMARS a surprins un grup de soldați ruși tocmai în timp ce încărca în camioane rachete pentru elicopterele de atac „Alligator”, scrie hotnews.ro.

„Salutări de la HIMARS. Distrugerea unui depozit rus de muniții în satul Mîronivske, regiunea Donețk. Ei au depozitat aici rachete ghidate 9M127 „Vikhr” pentru elicoptere Ka-50 și Ka-52”, afirmă ministerul ucrainean al apărării pe pagina sa de Twitter, alături de înregistrarea care arată lovitura.

 

După cum se poate observa în înregistrarea video în jurul secundei 00:17, militarii ruși nu par a fi conștienți de pericolul în care se află, putând fi observat cum cel puțin unul dintre ei manipulează rachetele la bustul gol.

Înregistrarea a fost distribuită pe rețelele de socializare de către ministerul apărării de la Kiev după ea a început să circule pe rețelele de socializare în urmă cu o zi, afirmându-se eronat că ar fi fost filmată în apropierea orașului Bahmut.

O geolocalizare independentă (48°27'11"N 38°15'16"E) arată însă că lovitura a avut loc la granița dintre regiunile Donețk și Lugansk.

Rușii au pierdut aproape jumătate din elicopterele „Alligator” pe care le aveau înainte de război

Elicopterele Ka-52 „Alligator” au jucat un rol proeminent în primele zile ale invaziei rusești declanșate anul trecut, participând la asaltul aeropurtat asupra aeroportului strategic Hostomel de lângă Kiev. Analiștii militari sunt de părere că eșecul forțelor ruse aici a salvat capitala ucraineană și a făcut posibilă evitarea unei înfrângeri rapide a Ucrainei.

Potrivit site-ului independent Oryx, Rusia ar fi pierdut atunci și în lunile care au urmat nu mai puțin de 43 de elicoptere Ka-52 în condițiile în care ar fi avut un număr maxim de 100 de astfel de elicoptere operaționale în momentul începerii invaziei.

Militarii ucraineni au distribuit chiar în urmă cu două zile o înregistrare video care arată cum au reușit să doboare un Ka-52 „Alligator” în apropierea Robotîne folosind un sistem antiaerian portabil RBS-70 primit din partea Suediei.

Înregistrarea a fost distribuită de soldații Brigăzii 47 Mecanizate care participă la ofensiva de pe frontul din sudul Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău