„Rosselhoznadzor” anunță că alți patru producători agricoli din raionul Orhei vor putea exporta fructe și legume în Federația Rusă. Expert: Transportarea acestor produse va fi complicată

  • 13 Octombrie 2022 11:21
„Rosselhoznadzor” anunță că alți patru producători agricoli din raionul Orhei vor putea exporta fructe și legume în Federația Rusă. Expert: Transportarea acestor produse va fi complicată

Alți patru producători agricoli din raionul Orhei vor putea exporta fructe și legume în Federația Rusă, începând cu 13 octombrie 2022, potrivit deciziei Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse „Rosselhoznadzor”.

„În baza rezultatelor activității desfășurate de Rosselkhoznadzor, la firmele deja deschise (pentru import în Rusia n. red.) în 7 octombrie 2022 s-au adăugat alte patru întreprinderi din raionul Orhei, cu livrarea de produse din care nu au fost depistate obiecte de carantină”, a anunțat „Rosselhoznadzor” într-un comunicat emis pe 12 octombrie, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit deciziei Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse, „Rosselhoznadzor”, din 7 octombrie a fost reluat importul în Federația Rusă a fructelor și legumelor moldovenești doar din raionul Orhei.

Expertul economic Viorel Chivriga a declarat săptămâna trecută pentru Radio Chișinău că transportarea produselor din Orhei în Federația Rusă va fi complicată, în contextul războiului din Ucraina:

„Practic toată logistica este la pământ. Coridoarele de transport sunt blocate, costurile de transport sunt mari, deoarece cei care transportă mărfuri ocolesc Ucraina și Republica Belarus unde nu ai intrare. Este  foarte complicat, prețurile sunt mult mai mari și aici mă refer la prețurile cu care cooperează cei care comercializează producția deja în Federația Rusă”, a mai spus Viorel Chivriga.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău