Viorel Chivriga: Există un semn de sprijin din partea celor din Federația Rusă, anume pentru Partidul ȘOR

  • 07 Octombrie 2022 14:33
Viorel Chivriga: Există un semn de sprijin din partea celor din Federația Rusă, anume pentru Partidul ȘOR

Decizia autorităților ruse de a permite importul de fructe și legume unor anumite companii din Orhei, este una politică, în susținerea Partidului Șor, consideră expertul economic Viorel Chivriga.

Eu consider că există o anumită legătură cu protestele din Republica Moldova. Mai ales, că poziția celor care protestează are o conotație politică. Totodată, eu cred că ei caută un colac de salvare. În opinia mea, există un semn de sprijin din partea celor din Federația Rusă, anume pentru Partidul Șor. Prin asta văd legătura cu ridicarea restricțiilor la export”, a declarat Viorel Chivriga.

Totodată, Viorel Chivriga a spus că transportarea acestor produse în Federația Rusă va fi complicată, în contextul războiului din Ucraina:

„Practic toată logistica este la pământ. Coridoarele de transport sunt blocate, costurile de transport sunt mari, deoarece cei care transportă mărfuri ocolesc Ucraina și Republica Belarus unde nu ai intrare. Este  foarte complicat, prețurile sunt mult mai mari și aici mă refer la prețurile cu care cooperează cei care comercializează producția deja în Federația Rusă”, a mai spus Viorel Chivriga.

Anterior, controversatul politician Ilan Șor și reprezentanți ai Adunării Populare din Comrat au făcut declarații cu privire la livrarea de gaze naturale rusești la prețuri preferențiale în Orhei și în regiunea găgăuză. Acest lucru, însă, este imposibil din punct de vedere tehnic și a fost calificat drept o manipulare de către experți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
0,52
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,54 m/s
Thu
1
Fri
8
Sat
11
Sun
5
Mon
0
Arhivă Radio Chișinău