​Război în Israel: Punctul de trecere de la Rafah, la granița cu Egiptul, deschis pentru răniți și pentru cetățenii străini

  • 01 Noiembrie 2023 11:46
​Război în Israel: Punctul de trecere de la Rafah, la granița cu Egiptul, deschis pentru răniți și pentru cetățenii străini

Punctul de trecere a frontierei Rafah de la granița Fâșiei Gaza cu Egiptul a fost deschis miercuri pentru a permite plecarea unor cetățeni străini și transferul unor răniți în stare gravă. Este pentru prima dată de la începutul războiului când deținătorii de pașapoarte străine pot părăsi Gaza, scrie hotnews.ro.

Pentru început, conform acordului negociat de Qatar, prin punctul de frontieră de la Rafah va fi permis tranzitul frontierei pentru funcționarii organizațiilor internaționale, pentru răniții în stare gravă și pentru cetățenii din statele cu comunități reduse în Fâșia Gaza.

BBC spune că, potrivit informațiilor corespondentului său în Gaza, 88 de palestinieni răniți vor putea fi transferați prin punctul de frontieră deschis la granția cu Egiptul. Informațiile din Egipt indică un număr ușor mai mic - 81.

Imagini cu ambulanțe și cu camioane cu ajutoare umanitare în punctul de trecere Rafah de la granița Fâșiei Gaza cu Egipt, deschis miercuri:

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău